Viskurimedia-logo

Mistä kirjoitan?

Kirjoitan maaseudun tapahtumista, kaikista maaseudun elinkeinoista alkutuotannosta aina maaseudun tuotteita jalostavaan teollisuuteen asti ja ennen kaikkea ihmisistä niiden takana, maaseutuyrittäjistä, maanviljelijöistä, metsänomistajista ja urakoitsijoista.

Kokemus

Minulla on kokemusta Ilkan (nykyisin I-Mediat Oy) maa- ja metsätalouden erikoistoimittajana lähes neljän vuosikymmenen ajalta juttujen kirjoittamisesta koko maa- ja metsätaloussektorista, elintarviketeollisuudesta, muusta alkutuotannosta ja yritystoiminnasta sekä maa- ja metsätalouden konepajatuotannosta niin maakunnallisesti kuin valtakunnallisestikin. Käytännössä siis kaikesta, mitä maaseudulla on ja tarvitaan eli pellolta pöytään, kannolta tehtaalle. Haluan hyödyntää tässä työssäni kertynyttä ammattitaitoa nyt freelancemaataloustoimittajana.

Viskuri?

Viskurin eli tuultajan valinta osaksi yrityksen nimeä oli looginen. Viskuri on entisaikojen käsikäyttöinen viljan esipuhdistaja, joka erotteli viljasta kaiken epäpuhtaan ja -olennaisen, jolloin tuloksena oli puhdas vilja (jyvät akanoista). Yksi maan ensimmäisistä viskureista hankittiin muuten Ilmajoelle

Samaa viskurin toimintatapaa toteutan myös kirjoittamisessa: keskityn olennaiseen eli maaseudulta ja sen elinkeinoista kumpuaviin ammattimaisiin juttuihin. Teksteistä on keskitytty itse asiaan: maaseudun tarjoamiin ja siellä toteutettuihin mahdollisuuksiin

Linkit

Ohessa myös linkkinä Hannu Koiviston Maaseutumedian juttu ajatuksistani maatalouden kehityksestä. Lisäksi linkit pariin hieman pilke silmäkulmassa yhdessä tyttäreni Sannan kanssa tekemään videoon sekä kirjoittamani kuvakertomus Retkipaikka.fi:hin hurahduksestani Oulankajokeen. Katselen ja kirjoitan maaseudusta siis vähän toisenlaisestakin vinkkelistä.

Mutta myös asiantuntijaperspektiivistä . . .

Ei pellollakaan mennä päin punaista​

Hakeyritys tuottaa kotimaista energiaa kolmesta maakunnasta.
Kesä koetteli myös urakoitsijaa – ”Koko ajan on ollut kiire ja menimme aivan äärirajoilla”

Metsät ovat Klemolan maitotilan toinen tukijalka​